Zvládnu Spurs poraziť Warriors aj bez Parkera?

19. 12. 2013, 20:00 » Preview - Autor: Vladimír Dančík


(zdroj: Nbasket.cz)
Dnes sú na programe iba dva zápasy, v ktorých o druhej hodine rannej narazia na seba rozbehnutá Oklahoma proti trápiacim sa Bulls a o 4:30 proti sebe nastúpia Golden State Warriors a San Antonio Spurs, ktorým bude chýbať Tony Parker. Spurs sa však proti tomuto súperovi mimoriadne darí a v posledných 20 zápasoch prehrali iba dvakrát.



OKC Oklahoma City (20-4) - CHI Chicago (9-15)

Oklahoma City Thunder v posledných dvoch sezónach tím Chicaga dokonale ovládli. Vzhľadom na formu a to, ako obidva tímy hrajú sa dá predpokladať, že tento trend bude aj naďalej pokračovať. Thunder sa budú snažiť predĺžiť momentálne najdlhšiu víťaznú sériu v NBA na osem zápasov. Tím v priemere strieľa 110.3 bodov pri úspešnosti 50.1%. Oklahoma je tiež jediným tímom, ktorý ešte doma neprehral a od roku 2008 (Cleveland Cavaliers) je prvým klubom, ktorý sezónu na domácej palubovke začal s bilanciou 12-0. Kevin Durant, ktorý v poslednom zápase nastrieľal 30 bodov, má počas víťaznej šnúry úspešnosť streľby 54.2% spoza perimetra a 56.7% celkovú streľbu. Russell Westbrook v poslednom zápase flirtoval s triple-double, ale nakoniec skončil s 21 bodmi (tohtoročné maximum), 13 doskokmi a 8 asistenciami. Chicago z posledných siedmych zápasov prehralo až šesť, pričom priemerne nastrieľali iba 51.6 bodov pri úspešnosti 37.8%.

Tip redakce Nbasket.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

GSW Golden State (14-12) - SAS San Antonio (20-5)

Späť v takmer plnej sile, sa Golden State Warriors pokúsia zvíťaziť nad San Antoniom Spurs, ktoré bude oslabené o Tonyho Parkera. Warriors prehrali deväť z päťnástich zápasov, pričom posledný zápas proti New Orleans Pelicans dokázali vyhrať 104-93. Stephen Curry v tomto zápase zaznamenal 28 bodov a 12 asistencií a David Lee 21 bodov a doskočil 17 lôpt, čo je jeho sezónne maximum. San Antonio stratilo v pondelok Tonyho Parkera, ktorý si poranil koleno. V prvom vzájomnom zápase sezóny si San Antonio poradilo s Warriors v pomere 76-74 a z posledných 20 zápasov vyhrali až 18.

Tip redakce Nbasket.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.