Spurs hrajú ďalšie texaské derby, súboj divíznych lídrov v Portlande

26. 12. 2013, 16:30 » Preview - Autor: Michal Škubla


(zdroj: Nbasket.cz)
Po päťzápasovom programe na Christmas Day nám NBA na Štefana pripravila ďalšie štyri zápasy. Mimoriadne atraktívne sú najmä posledné dva, v ktorých sa stretnú dva texaské témy, Mavericks so Spurs a Portland privíta na domácej palubovke Los Angeles Clippers. O jednej hodine nášho času privíta Cleveland Atlantu Hawks a v tom štvrtom sa v houstonskej Toyota Center stretnú domáci Rockets s Memphisom.


CLE Cleveland (10-17) - ATL Atlanta (15-13)

V prvom zo štyroch zápasov, ktoré sú na programe na 2.sviatok vianočný hostí domáci Cleveland Cavaliers jeden z troch tímov, ktoré majú na Východe kladnú bilanciu a to Atlantu Hawks. V prvom vzájomnom zápase na Mikuláša tím Mikea Browna podľahol Jastrabom pomerne jasne na ich palubovke. Hakws v posledných štyroch zápasoch nastrieľali v priemere 118,8 bodu na zápas a sú favoritmi aj v dnešnom zápase.

Tip redakce Nbasket.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

HOU Houston (19-11) - MEM Memphis (12-15)

Houston si po prehratom texaskom derby s Mavericks napravil chuť na Christmas Day v ďalšom texaskom derby v San Antoniu, keď nastrieľal Spurs 111 bodov, 40 už v prvej štvrtine. Späť je po dvoch zápasoch James Harden a Dwight Howard začína pripomínať Supermana z Orlanda. Naopak Grizzlies sa v poslednej dobe trápia a tak by s nimi Rockets v Toyota Center nemali mať príliš problémov.

Tip redakce Nbasket.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

DAL Dallas (16-12) - SAS San Antonio (22-7)

Druhé texaské derby za dva dni odohrajú San Antonio Spurs. Po domácej prehre s Rockets cestujú do Dallasu, kde ich v American Airlines Center hostia domáci Mavericks. Posledných päť vzájomných stretnutí vyhral tím Gregga Poppovicha, avšak doma má družina Ricka Carlislea bilanciu 11-3 a určite nebude chcieť prehrať ani dnes. Vyrovnaný zápas, ktorý podľa nás dospeje do dramatickej koncovky a úspešnejší budú domáci.

Tip redakce Nbasket.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

POR Portland (23-5) - LAC L.A. Clippers (20-10)

Druhú prehru za dva dni si môžu na svoje konto pripísať hráči Los Angeles Clippers, ktorí podľahli na Christmas Day Golden State Warriors a dnes sa predstavia v Oregone na horúcej pôde Rose Garden. Domáci Portland má spoločne s Pacers najlepšiu bilanciu v lige, ktorá bude poriadne preverená teraz ku koncu a na prelome roku, kedy sa Blazers stretnú so štyrmi lídrami divizií. Dnes teda štartujú s Clippers a podľa nás odštartujú úspešne.

Tip redakce Nbasket.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.