Jeff Hornacek už nie je trénerom Suns

01. 02. 2016, 16:30 » Informace z klubů - Autor: Michal Škubla


(zdroj: Nbasket.cz)
Po Houstone, Brooklyne a Clevelande sa ani vo Phoenixe nedohrá sezóna pod trénerom, ktorý ju na lavičke začínal. Jeff Hornacek sa totiž stal štvrtým trénerom v aktuálnom ročníku, ktorého postretol vyhadzov. Pred ním to boli Kevin McHale, Lionel Hollins a David Blatt. Krk Hornacekovi zlomila 14. prehra v rade na palubovkách súperov, ktorá prišla v Dallase a znamenala vyrovnanie druhej najdlhšej série prehier vonku v histórii tohto arizonského tímu.

Jeff Hornacek začal trénovať Phoenix Suns pred sezónou 2013/14 a hneď v prvej sezóne ich takmer doviedol do playoff s bilanciou 42-34. V tej ďalšej, čiže minulej sezóne kráčal tím z Arizony pevne do playoff, ale nevydarené trejdy na konci prestupového obdobia a taktiež zranenia spôsobili, že sa opäť do postseason nedostali.

Navyše z posledných 11 zápasov sezóny prehrali hneď 10. Do tejto sezóny vstúpil tím odhodlane konečne prekonať brány playoff a zahrať si o trofej Larryho O'Briena, ale tím opäť pribrzdili zranenia a taktiež dusná atomsféra v tíme.

Pred sezónou bol totiž z tímu vytrejdovaný jeden z dvojčiat Morrisových, Marcus a druhé dvojča, Markieff odmietol za Suns hrať a požiadal o trejd. Ten však manažment nedovolil a Morris nakoniec za Suns hrával, ale jeho výkony sa zďaleka nepodobali tým z minulej sezóny, kedy bol jeden z dôležitých členov zostavy. Eric Bledsoe, kľúčový hráč celého tímu si navyše pre zranenie menisku už v tejto sezóne nezahrá, čo sa taktiež podpísalo na výsledkoch tímu.

Od 20. decembra sú Suns najhorším tímom v lige, áno horším než Lakers či Philadelphia (!!) a prehrali 19 z posledných 21 zápasov. Nakoľko to však bola trénerova chyba, to už je na posúdení iných odborníkov, ale predovšetkým vyššieho manažmentu Phoenixu.

Jeff Hornacek bol 16. trénerom v histórii klubu, počas dva a pol roka pri kormidle uhral s Phoenixom bilanciu 101:112. Jeho náhradníka, ktorý povedie tím do konca sezóny, by mali oznámiť v utorok a mal by vzísť z dvojice Earl Watson, Nate Bjorkgen, ktorí boli od decembra Hornacekovymi asistentami.

Suns will conduct interviews with assistants today and likely choose an interim head coach from staff, league source tells @TheVertical.

— Adrian Wojnarowski (@WojVerticalNBA) February 1, 2016