Steve Novak sa upísal Milwaukee Bucks

23. 02. 2016, 16:30 » Přestupy - Autor: Lubomir Višňovský


(zdroj: Nbasket.cz)
V NBA nájdeme hráčov, ktorí sú celú kariéru verní jednému klubu, ale aj takých, ktorí pôsobiská striedajú ako na bežiacom páse. A medzi druhú skupinu môžeme s pokojným svedomím zaradiť Steva Novaka. Ten bol totiž po svojej výmene z Oklahomy do Denveru prakticky ihneď umiestnený na waiver listinu, kde sa po uplynutí 48 hodín dohodol s vedením Bucks.

Generálny manažér tímu John Hammond to okomentoval nasledovnými slovami: „Steve bol vždy vynikajúci strelec z diaľky. Je výborným spoluhráčom, ktorý môže odovzdať nášmu mladému tímu svoje skúsenosti, preto sme nadšení, že ho môžeme uvítať späť v Milwaukee.“

Pre Novaka, ktorý navštevoval strednú školu práve na predmestí Milwaukee, sa jedná už o jeho 10. pôsobisko v NBA, ktoré stihol vystriedať za 10 sezón. Svoje najlepšie roky prežil pravdepodobne v drese Knicks v rokoch 2011-13, v aktuálnej sezóne odohral za Thunder 7 zápasov s bilanciou 2,43 bodov a 0,6 doskokov na zápas.

Steve Novak
STEVE NOVAK (MIL)
Forward
Kariérní statistiky - Průměry
GP: 457 | PTS: 4.74 | AST: 0.29
BS: 0.08 | REB: 1.28 | STL: 0.20
32-ročný krídelník by mal Bucks pomôcť predovšetkým so streľbou za 3 body, čo je aj jeho hlavná doména. Strelecká úspešnosť tímu spoza trojkového oblúka je totiž 34,4 percenta (delené 18. miesto v lige s Hawks) a lepšiu než 32,5 percentnú úspešnosť majú v kádri trénera Jasona Kidda len Jerryd BaylessKhris Middleton. Novakov kariérny priemer je pritom 43,8 percent premenených trojkových pokusov.

Keďže Milwaukee nemalo v zostave žiadne voľné miesto, na waiver listinu sa porúčal 31-ročný Chris Copeland, ktorý túto sezónu priemeroval s 2,08 bodmi a 0,4 doskokmi na zápas, čo sú najhoršie čísla v jeho doterajšej kariére. Novak sa už dokonca stihol predstaviť v drese Bucks vo víťaznom zápase proti Lakers, strelecky sa ale za 1 minútu a 24 sekúnd pobytu na ihrisku nepresadil.


Bucks have signed free agent forward Steve Novak and requested waivers on Chris Copeland » https://t.co/tZgKe8OVs1 pic.twitter.com/rC4uwXuqOe

— Milwaukee Bucks (@Bucks) 22. Únor 2016