Raptors sa natrápili s Nets, Lakers vyhrali druhý zápas v rade

09. 03. 2016, 12:45 » Review - Autor: Michal Škubla


(zdroj: Nbasket.cz)
Šesť zápasov bolo na programe v noci z utorka na stredu. Toronto malo s Brooklynom oveľa väčšie problémy, ako sa čakalo, ale napokon si povinnú výhru pripísalo. Spurs naopak v Minnesote nemali s domácimi vlkmi väčší problém. Nuggets si poradili s Knicks na domácej palubovke, kde New York čaká na výhru od roku 2008. Atlanta vyhrala v Utahu, hoci Jazz v priebehu zápasu viedli dvojciferným rozdielom. Portland potreboval na výhru s Washingtonom až predĺženie a Lakers si pripísali dva vyhraté zápasy po sebe prvýkrát od 3.januára.


TOR Toronto - BKN Brooklyn 104:99

Prekvapujúci úvod a celý prvý polčas mal súboj medzi Raptors a Nets, dvomi tímami z Atlantickej divízie. Napokon však v druhom polčase domáci poriadne zabrali, ale s outsiderom sa natrápili až do posledných momentov zápasu. DeMar DeRozan nastrieľal 25 bodov, Kyle Lowry pridal 23, hostí ťahal s 35 bodmi Brook Lopez, ktorý bol len jeden bod od vyrovnania sezónnneho maxima.

Perličky:
* Lopez bol taktiež jediným hráčom Brooklynu, ktorý hádzal trestné hody.
* Raptors vyhrajú bilanciu sezónnych vzájomných zápasov s Nets prvýkrát od sezóny 2009/10.
* DeRozan je jediným hráčom, ktorý nastúpil v základnej päťke vo všetkých doterajších 62 zápasoch sezóny.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


MIN Minnesota - SAS San Antonio 91:116

Druhý zápas bez Gregga Popovicha na lavičke zvládli San Antonio bez väčších problémov, po tom, čo v Indiane skončila ich víťazná séria. Ťahúňom a hlavným strojcom víťazstva bol 29-bodový LaMarcus Aldridge, ktorý k nim pripojil aj 7 doskokov. Za domácich nastrieľalo duo Andrew Wiggins-Karl-Anthony Towns dokopy 42 bodov.

Perličky:
* Do zápasu nezasiahlo trio Tony Parker, Tim Duncan a Manu Ginobili.
* Spurs teraz budú hrať 5 najbližších zápasov doma, kde túto sezónu ešte neprehrali.
* Minnesota s týmto súperom prehrala všetky tri tohtosezónne vzájomné zápasy.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


DEN Denver - NYK New York 110:94

Carmelo Anthony sa opäť na jeden zápasy vrátil do haly, kde pôsobil prvú časť svojej kariéry, ale opäť v Pepsi Center nevyhral. Má tu bilanciu 0-3 a Knicks v nej nevyhrali už osem zápasov po sebe. Dnes navyše zaostávali za svojim súperom v takmer každej dôležitej štatistike a preto sa výsledku netreba príliš diviť. Kenneth Faried si pripísal double-double za 24 bodov a 10 doskokov.

Perličky:
* Keďže Denver si pripísal výhru aj v Madison Square Garden, tak zaznamenal sezónny sweep.
* Anthony nastrieľal 30 bodov, ale nikto ďalší z tímu viac než 15.
* Na body spod koša 62-36 pre domácich.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


UTA Utah - ATL Atlanta 84:91

Utah si nezmyselnými prehrami komplikuje život a šance na postup do play-off. A keď sa aj črtá šanca na dobrý výsledok proti Atlante, nevyjde Jazz vôbec tretia štvrtina, kde naberú stratu, ktorú už do konca zápasu nedohnali. Problémy im robil hlavne 24-bodový Jeff Teague, zatiaľ čo domácim point guardom sa bodovo a strelecky vôbec nedarilo.

Perličky:
* Domáci premrhali dvojciferné vedenie v piatich zápasoch po sebe.
* Hawks naopak dokázali vyhrať druhý zápas po sebe, keď prehrávali dvojciferným rozdielom a celkovo už siedmy takýto v sezóne.
* Oba vzájomné zápasy v sezóne vyhral hosťujúci tím.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


POR Portland - WAS Washington 116:109p

Famózny Damian Lillard ťahá Blazers do playoff. To by sa dalo napísať pomaly v každom z posledných 15 review o zápase Portlandu a ani v jednom prípade by to nebola lož. Dnes si tento point guard pripísal na konto 41 bodov a 11 asistencii a pretrhol tak so svojim tímom sériu troch prehier. C.J. McCollum, jeho parťák z rozohrávky, ho podporil 18 bodmi. Ramon Sessions z lavičky za hostí nastrieľal 21 bodov, John Wall zaznamenal 20 bodov a 11 asistencii a Marcin Gortat 19 bodov a 10 doskokov.

Perličky:
* Wizards však prehrali už tretí zápas v rade.
* Pre Lillarda to bol 15.zápas po sebe s viac ako 20 bodmi na konte.
* Hostia minuli až 12 z 23 šestiek, ktoré strieľali.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


LAL L.A. Lakers - ORL Orlando 107:98

Mladé pušky Lakers doviedli svoj tím k druhej výhre za sebou, keď po šokujúcom výsledku s Warriors zdolali aj Magic. D'Angelo Russell si pripísal 27 bodov a 3 zisky, Jordan Clarkson 24 bodov a Julius Randle 23 bodov a 11 doskokov. Hosťom nestačilo ani 26 bodov od Victora Oladipa a 23 od Evana Fourniera.

Perličky:
* Randle svojim bodovým počinom vyrovnal svoje kariérne maximum.
* Je to prvýkrát, čo sa všetkým trom mladým hráčom Lakers podarilo dať každému viac ako 20 bodov v sezóne.
* Medzi divákmi boli aj také hviezdy ako Robbie Keane, Novak Djokovič či Alexander Ovečkin. Posledný menovaný odišiel zo zápasu s dresom Kobeho Bryanta, ktorý napokon do zápasu nezasiahol. A ďalšou perličkou je, Djokovič prehral od roku 2010 menej zápasov(46) ako Lakers za celú túto sezónu.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


Nejlepší hráči noci:
Damian Lillard
Lillard, Damian
BODY: 41
John Wall
Wall, John
ASISTENCE: 11
Ed Davis
Davis, Ed
DOSKOKY: 15
Daniel Green
Green, Daniel
PLUS/MÍNUS: +34
Brook Lopez
Lopez, Brook
BLOKY: 7
Damian Lillard
Lillard, Damian
TROJKY: 6/13