Warriors aj Thunder uspeli vonku

05. 01. 2018, 07:55 » Review - Autor: Michal Škubla


(zdroj: Nbasket.cz)
V tradičnom štvrtkovom double-headeri sme sa dočkali pomerne vyrovnaných zápasov, keď oba favorizované tímy rozhodli o svojich výhrach až v štvrtej štvrtine. Golden State si vezú výhru z Houstonu a Oklahoma City z Los Angeles.


HOU Houston - GSW Golden State 114:124

Už deviaty zápase v rade vonku vyhrali Golden State Warriors. Dnešná výhra je o to sladšia, že prišla proti druhému tímu Západnej konferencie, Houstonu. Rockets podľa očakávaní chýbal James Harden, napriek tomu to bol dlho vyrovnaný zápas a o výhre hostia rozhodli až v štvrtej štvrtine. Stephen Curry nastrieľal 29 bodov, Klay Thompson pridal o bod menej a Draymond Green zaznamenal triple-double za 17 bodov, 14 doskokov a 10 asistencii. Za domácich dal 30 bodov Eric Gordon, Gerald Green ho z lavičky podporil 29 vrátane ôsmich trojok.

Perličky:
* Warriors vonku vyhrali v tejto sezóne už 16 zápasov, čo je najlepšie číslo v NBA.
* Hosťom chýbal Kevin Durant, do zostavy sa im naopak vrátil Andre Iguodala, ktorý zaznamenal 10 bodov a 8 asistencii.
* Stephen Curry odohral dnes 600. zápas za Golden State a stal sa len 10.hráčom v histórii tohto klubu, ktorému sa podaril podobný počin.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


LAC L.A. Clippers - OKC Oklahoma City 117:127

V druhom zápase sa z výhry taktiež tešili hostia. Thunder v Staples Center uspeli aj druhý deň po sebe, keď po Lakers zdolali aj Clippers. Podobne ako v dueli medzi Rockets a Warriors definitívne zlomili odpor domácich hostia až v poslednej časti hry. Najlepším strelcom OKC bol Paul George s 31 bodmi, Russell Westbrook zaznamenal ďalší triple-double, tentokrát za 29 bodov, 12 doskokov a 11 asistencii. 26 bodov a 17 doskokov si na domácej strane pripísal na konto DeAndre Jordan, jeho parťák spod koša Blake Griffin dal o dva body menej a doskočil 9 lôpt.

Perličky:
* Na hosťujúcej strane sa do dvojciferných čísel dostala celá základná päťka a náhradník Raymond Felton, u domácich to dokázali len štyria hráči.
* Na doskoky 45-46.
* Pre Westbrooka to bol 13.triple-double v aktuálnom ročníku.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


Nejlepší hráči noci:
Paul George
George, Paul
BODY: 31
Russell Westbrook
Westbrook, Russell
ASISTENCE: 11
DeAndre Jordan
Jordan, DeAndre
DOSKOKY: 17
Draymond Green
Green, Draymond
PLUS/MÍNUS: +16
Jerami Grant
Grant, Jerami
BLOKY: 3
Gerald Green
Green, Gerald
TROJKY: 8/15