Rockets majú podľa ich trénera na akýkoľvek tím v lige

09. 07. 2013, 10:00 » Informace z klubů - Autor: Vladimír Dančík


(zdroj: Nbasket.cz)
Kevin McHale sa teraz môže cítiť veľmi smelo. Je to totiž tréner tímu, ktorý práve získal Dwighta Howarda na svoju súpisku a spároval ho s Jamesom Hardenom - vznikla tak veľmi nebezpečná a potenciálne jedna z najlepších dvojíc v celej NBA. Pridaním niekoľkých solídnych hráčov (počínajúc Chandlerom Parsonsom a Jeremy Linom) získame tím, ktorý bude bojovať o najvyššie méty.

Áno, v tíme je ešte veľa roboty, ale McHale v rozhovore pre oficiálne stránky ligy neustúpil od myšlienky, že Rockets budú nebezpečným súperom pre každého.

"Uvidíte. Teším sa na uvedenie tímu do chodu a potom môžeme hrať s kýmkoľvek," neskrýval svoje nadšenie. Ako sa dalo očakávať, chválou na Howarda tak isto nešetril a povedal: "Keď je fyzicky v poriadku, dominuje v mnohých smeroch. Je to jedinečný hráč, ktorý dokáže ovládnuť hru."

McHale sa však bude musieť vysporiadať s tým, čo v súvislosti s Howardom museli riešiť aj Stan Van Gundy a Mike D'Antoni - Howard by mohol byť dobrý pick-and-roll hráč, ale s loptou chce stráviť viac času, ako je potrebné. Potenciál v Houstone rozhodne je, otázkou však ostáva to, ako s tým dokáže pracovať tréner a ako sa s tým dokážu vysporiadať hráči.